Hogyan kapcsolódtunk?

Mi történt a Kapcsolat napon?

Minden résztvevőnek volt olyan személy, akivel a kapcsolatát szerette volna javítani. A közös pont mindenkinél, ő saját maga volt.

Először önmagunkra néztünk rá, mi, hogyan tekintünk önmagunkra, majd első kapcsolatunkra, melyben a szüleinkkel való kapcsolat megélését láthattuk. Mindkét feladatban a tudat alatti információkat hoztuk a felszínre, amit utána tudatosan meg is változtathatunk olyanra, mely támogató, segítő.

boldogsag(210x140)(1)

A szeretetnyelveket már sokan ismerik, és fel is mérték önmaguk szeretet nyelvét. Ezen a napon most azokra az emberekre fókuszáltunk, akikkel a kapcsolatunkat meg akartuk javítani, és több esetben is kiderült, igazából nem ismerjük a másikat erről az oldaláról. A másik , ha mi ismerjük a saját szeret nyelvünket, akkor vajon, hányszor szeretjük magunkat így, figyelünk-e magunkra e tekintetben. Sokan abban a tévhitben lehetünk, hogy nagyon szeretjük a hozzánk közelállókat. Kiábrándító lehet, igazából annyira vagyunk képesek szeretni másokat, mint ahogy önmagunkat. Valójában senki sem szeret minket úgy, mint mi önmagunkat. Mikor megtanuljunk önmagunkat szeretni, és ezt rendszeresen meg is tesszük – persze nem mások kárára –  harmonikusabbak, örömtelibbek, kiegyensúlyozottabbak lehetünk, és így magasabb minőségben tudunk másokat is szeretni.

A nap végén meghatároztuk azt a célt, amit egy adott emberrel szeretnénk elérni. Volt, aki nagyon megkönnyebbült, mert kiderült, hogy ami régóta nyomasztotta, és úgy érezte feltétlenül neki kell megoldania, arról kiderült, valójában nem is akarja. Az is fontos, mikor célt tűzünk ki, tudjuk biztosan, hogy tényleg akarjuk-e. Ha tudattalanul még sem akarjuk, akkor a megvalósítás számtalan akadályba ütközhet, és így kudarcnak élhetjük meg.

A célok meghatározásának néhány kulcsa:

  1. Amit akarok. Mit akarsz ettől a kapcsolattól? Mi a célja? Gondolkozz rajta, fogalmazd meg pozitív kijelentésekkel, mit kívánsz! Jusson eszedbe, hogy az legyen a cél, amit akarsz és nem az, amit nem akarsz.
  2. Én cselekszem. Mit tehetsz azért, hogy ez a cél teljesüljön? Ha olyasmit akarsz egy kapcsolattól, ami nem áll az ellenőrzésed alatt, akkor könnyen csalódás érhet. Olyan célt kell választanod, ahol a cselekvés a te irányításod alatt áll (pl.: találékony vagy, nyugodt maradsz, jó kérdéseket teszel fel, stb…)
  3. Bizonyíték. Milyen bizonyítékból fogod tudni, hogy elérted, amit akartál? Mit fogsz látni, hallani, érezni, ami elárulja, hogy éppen most éred el a célodat? Érzékelj minden apró részletet, amennyire csak lehetséges!
  4. Következmények. Ha sikeresen eléred a célodat ezzel a kapcsolattal, annak milyen hatása lesz rád? Vagy ami legalább ennyire fontos, milyen hatása lesz a másik emberre? Ahogy a kapcsolati cél elérésén töprengsz, vajon milyen hatásra számítasz közvetlenül a cél teljesülésekor? Milyen további eredményeket kívánsz fél vagy egy év múlva? És még hosszabb távon? Ha szükségét érzed, bármikor módosíthatsz.

Jó gyakorlatozást!

NEVÜNKBEN A MEGOLDÁS

Július végén nevünkkel ismerkedtünk, mely segít eligazodni, milyen személyiségszintű és lelki üzeneteink vannak. Mire érdemes odafigyelnünk, és milyen hivatás az, ami a legjobban illik hozzánk.

Pár szóban átismételtük a számok egyetemes jelentését, és hogyan jelenhet meg, ha túlműködik, vagy passzívan éljük meg. Már itt is voltak komoly felismerések, és ennek megfelelő személyre szabott feladatokat csináltunk (pl. önszeretet, milyen a kapcsolatom önmagammal)

Nevünk magán- és mássalhangzói alapján kiszámoltuk milyen a személyiségszámmal, és lélekszámmal rendelkezünk. Alaposabban megismerve mindenki a saját felismeréseit kaphatta meg. Ez alapján vizualizációs gyakorlatot végeztünk pl. a felelősség megélésre, ránéztünk a saját életfonalunkra, mely további információkkal szolgált, hogyan viszonyulunk önmagunkhoz, bizonyos részeinkhez, és az adott pillanatban milyen és mennyi változásra vagyunk készek, képesek.

Augusztusban még lesz 2 program, melyek egymásra (is) épülnek, de külön- külön is nagy élmény lehet, szeretettel várlak! 🙂

2016.08.05.

Erőss Anna Önismereti tréner – családrend mediátor

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s